onsdag 28 maj 2008

"Människor kommer alltid ha behov liksom..."


Nu kom jag precis hem från Henok-intervjun. Vi satt på terrassen på Mosebacke, och snackade om hans musik och om hans kommande album Almaz Charming Child. Efter att själva radiointervjun var klar, satt vi kvar och pratade musik och den svenska hiphopscenen. Särskilt intressant blev det när han började berätta om hans förhållande (eller ickeexisterande förhållande) till Adam Tensta och hur det gick efter Campus Click. Jag visste verkligen inte att det var spänningar mellan Adam och Henok. När vi gjorde Adam Tensta-intervjun sa Adam att det berodde på olika tidsscheman och för starka viljor, att Campus Click inte gjorde något samlat release. Det var inte det Henok sa. Alls. Enligt honom var det i stor del stora egon i bilden, men dessutom var det problem med Babak (RMH's CEO). Förutom det så hände det massa grejer med Adam, och hans beteende kom i vägen för Henoks och Adams vänskap. Jag frågade då hur det kommer sig att de då samarbetade på That Fucking Guy The Ep som kom ut förra året, och Henok svarade att allt det här hände efter det.

Henok var väldigt öppen med allt, och sa att inget som han sa var något han ville hålla hemligt. Han vill inte starta nåt, sa han, men han vill inte skymma det heller.

Sen gick vi ner till Medborgarplatsen, han skulle till studion på hemliga uppdrag. Vi snackade lite om Ametist och om hur det är för tjejer att vara i hiphopvärlden. Hur det skvallras och hur det snackas skit. Bara för att man är tjej. Vi hade en Ametistdialog där vi mer eller mindre hällde litervis av komplimanger her way, och hur sjukt mycket hon gjort för svensk hiphop. Och när det kommer till allt skitsnack och skvaller, svarade Henok

"Människor kommer alltid ha sina behov liksom..."


Folk brukar ofta hävda att de är ödmjuka. Men Henok är i särklass och by far den mest mentalt grundade svenska artisten jag träffat på länge.
(ps. den här bilden heter "Henok Killer Look"..hehe..)
//em.

Inga kommentarer: